קרדיט - Freepik

על-פי חוק תקנות פיצויי פיטורים, גם עובדים שהתפטרו זכאים בתנאים מסוימים לפיצוי. גובה הפיצוי הוא משכורת חודשית אחת על כל שנת עבודה. הבסיס הוא השכר החודשי האחרון (למעט רכיבים שלא נלקחים בחשבון לצורך חישוב זה). עבור עובדים על בסיס שעתי, יילקח בחשבון השכר העדכני לשעה והוא יוכפל במספר שעות העבודה הממוצע בכל אחד מחודשי ההעסקה. במקרים שבהם מעסיק מסרב לשלם פיצויי פיטורין לעובד שהתפטר, כדאי להתייעץ עם עורכי דין שזהו תחום מומחיותם. במשרד עורכי דין שפירא בוטרמן כבר סייעו לעובדים רבים שהתפטרו לקבל את הכספים המגיעים להם כחוק.

באילו מקרים מגיעים פיצויי פיטורין לעובד שהתפטר?

* מצב בריאותי לקוי – בין אם של העובד או העובדת, ובין אם של בן/בת הזוג (כולל ידועים בציבור). תנאי נוסף הוא ותק של לפחות שנה במקום העבודה הנוכחי.

* טיפול בילד – כל אדם רשאי להתפטר על-מנת לטפל בילד, כולל ילדים מאומצים או ילדי אומנה. ניתן לממש את הזכאות תוך 9 חודשים ממועד הלידה, האימוץ או האומנה.

* מעבר דירה – בתנאי שהמרחק בין הכתובת הנוכחית לזו שאחרי המעבר הוא 40 ק"מ או יותר, שהמעבר בוצע עקב נישואים (ישנם עוד מצבים ספציפיים) ובנוסף שינוי מקום המגורים מרחיק את העובד ממקום העבודה.

* שינוי כתובת מקום העבודה – באופן שמקשה על העובד להגיע אליו.

* הצטרפות למשטרה או לשירות בתי הסוהר – וכן גיוס לצבא או לשירות לאומי אזרחי.

מצבים נוספים שמאפשרים קבלת פיצויי פיטורין אחרי התפטרות

גם עובד שלא עומד בקריטריונים הנ"ל עשוי לקבל פיצויי פיטורין לאחר שעזב מקום עבודה: אם לאורך תקופת ההעסקה, המעסיק הפקיד עבורו מדי חודש סכומי כסף בחיסכון הפנסיוני, אחד הרכיבים המובנים הוא פיצויי פיטורין. החיסכון הפנסיוני שייך לעובד, והוא אף רשאי למשוך מתוכו את הכספים המוגדרים כפיצויי פיטורין. בכל מקרה של ספק לגבי פיצויי פיטורין לעובד שהתפטר, או ניסיון לפגוע בזכויות שמקנה החוק מצד המעסיק, מומלץ לפנות לעורך דין. במשרד עו"ד שפירא בוטרמן כבר סייעו לעובדים רבים לממש את מלוא זכויותיהם בנושא זה, כמו גם בנושאים אחרים.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here