בשנים האחרונות נבנים לא מעט מקוואות בערים שונות בישראל וכן, לא מעט מקוואות משופצים. תהליך בניית מקווה חייב להתבצע בצורה הטובה ביותר וזאת בכדי שהוא ישמש את האוכלוסייה בצורה בטוחה ואיכותית. חשוב להבין כי בשל מהות המקווה וכן בשל הדרישות ההלכתיות שונות, תהליך הקמת מקווה איננו תהליך פשוט והוא דורש את אנשי המקצוע הטובים ביותר בתחום ואף כרוך בעלויות גבוהות. במאמר הבא תקבלו את כל המידע אודות תהליך הקמת מקווה.
ההיבט התכנוני של בניית מקווה
חשוב מאוד להבין שעוד טרם מתחילים בהליך הבנייה עצמו בתהליך בניית מקווה, יש צורך לשים דגש על כל ההיבטים התכנוניים אשר נוגעים לבניית מקווה. מדובר על מבנה ציבורי ועל כן הוא דורש את האישורים המתאימים עבור התכנון שלו. כמובן שיש צורך למצוא שטח מתאים ביישוב לצורך בניית המקווה וכן לקבל אישור עקרוני להקמתו. תהליך התכנון יכלול הגשה של בקשה להיתר בנייה לוועדה המקומית או המחוזית, התאמה של המקווה למקום שבו הוא נדרש להיות בו בהתאם לתב"ע היישובית וכן עמידה בכל ההגדרות של התכנון. החלק המדובר יכלול גם את תכנון התשתיות של המקווה בצורה הטובה ביותר וכן תכנון אדריכלי של המבנה.
בניית מקווה- שלב הבנייה בשטח
החלק המשמעותי והמורכב ביותר בתהליך בניית מקווה הוא כמובן הבנייה בפועל של המקווה. במקרים שבהם יש צורך לבנות בניין חדש לגמרי עבור המקווה, הרי שהעלויות יהיו מאוד גבוהות וכן גם הדרישות התכנוניות יהיו יותר משמעותיות. לעומת זאת, אם מקימים את המקווה במבנה קיים שעובר התאמות שונות וכן שיפוצים, התהליך יהיה פשוט וזול יותר מבחינה רגולטורית. חשוב לזכור כי המקווה מכיל בריכת טבילה עמוקה שיש צורך לבנות בצורה מונמכת או שקועה במבנה ועל כן יש להכין את כל התשתיות המתאימות ביותר לרבות: צנרות ביוב, מים, חפירות של הבריכה עצמה, בניית תשתית לבריכה של הרצפה, בנייה של מדרגות שיובילו למקווה, התקנה של תשתיות חשמל למערכות המקווה וכן בנייה של אלמנטים שונים הנדרשים עבור הפעלת המקווה בצורה תקינה.
אין ספק שחשוב מאוד שתהליך בניית מקווה יתבצע על ידי אנשי המקצועה הטובים ביותר בתחום.