מי שמנהל מסעדה רוצה לספק לסועדים והלקוחות שלו חוויה הוליסטית שלא מתחילה ומסתיימת אך ורק בטעמים ובמנות. הוא רוצה אסתטיקה מכל הכיוונים ובכלל זה גם בעיצוב חלל המסעדה. עיצוב פנים מסעדות הוא נושא שבשנים האחרונות זוכה למודעות גבוהה בדיוק מהסיבות האלה – הענקת חוויה מיוחדת במינה לסועדים כך שהאוכל שהם אוכלים או טועמים יתכתב בצורה מושלמת ומופלאה עם מה שהם רואים וחשים בזכות העיצוב – הקירות של המסעדה, הכיסאות והשולחנות, השם והמשמעות ואפילו העיצוב של התפריט. יש מקרים שבהם גם המדים של המלצרים יהוו חלק בלתי נפרד מהעיצוב הכולל של המקום.
ההתמחות הספציפית של עיצוב פנים מסעדות
כאשר בוחנים לעומק את התחום של עיצוב פנים מבינים שהוא הולך יד ביד עם אסתטיקה, עם טעם אישי, עם מסר או חזון שרוצים שישתקף דרך העיצוב ואפילו טאץ' או אני מאמין אישי. כל אלה צריכים לבוא לידי ביטוי גם כאשר מדברים על עיצוב פנים מסעדות ואפילו ביתר שאת, שכן מדובר בקהל סועדים גדול שיגיע למקום ומנהל המסעדה ירצה שכל הסועדים יחושו את אותן תחושות וישימו לב שנלקחו בחשבון כל הפרטים הקטנים. מדובר באתגר לא קטן ומכיוון שכך חשוב מאד לוודא שפונים אל מעצב או מעצבת פנים שיש להם את הידע הדרוש והניסיון הספציפי והמדויק של עיצוב פנים למסעדה, לבית קפה או לבתי אוכל אחרים.
החשיבות של עיצוב בהתאמה אישית
כל תהליך של עיצוב פנים ובכלל זה גם עיצוב פנים מסעדות חייב להתבצע בצורה מותאמת אישית למסעדה המדוברת. אי אפשר להסתמך על אלמנטים שמתאימים למסעדה אחת ולעצב בעזרתם מסעדה אחרת ומי שמנהל את המקום חייב להיות מעורב על מנת שהעיצוב ישקף בדיוק את מה שהוא רוצה לשדר כלפי חוץ גם ללקוחות שיישבו וייהנו וגם למי שיעבור ליד המסעדה וישפוט האם כדאי להיכנס אליה.
מוטי מור מרגוליס, בעל סטודיו לעיצוב פנים ובעל ניסיון רב בעיצוב מותאם אישית לבתים, מסעדות וחללים מגוונים. העבודה עם מוטי נעימה, מקצועית וקולעת בדיוק למה שהלקוח רוצה ומצפה.